• Oversikt
 • Turplan
 • Turen inkluderer
 • Turen inkluderer ikke
 • Bestilling
 • FAQ

 

 • Vandre i Annapurna med frodig natur, sol og spektakulære snøfjell.
 • Oppsøke lokale skoler.
 • Høre pedagoger fortelle om enkle metoder og store utfordringer.
 • Forstå hinduer og buddhister som utfører mange daglige ritualer.
 • Gå i påskemarsj sammen med tusener av lokale kristne.
 • Få nærkontakt med HimalPartner sine bærekraftige prosjekter.

Video av feiring av første påskedag i Kathmandu:

Feiring av første påskedag i Kathmandu

Reiseleder: Bjørn Ødegaard

 

Friluftstur til Nepal i påska? Ta med vennene og bli med på safari.

«Himalayareiser» arrangerer Nepal-safari i påska. Vi inkluderer en eventyrlig trekking. Ta med kamera og lette tursko til turen. Først flyr vi fra Katmandu til den idylliske byen Pokhara, – som ligger og døser langs en innsjø. Dit drog tusener av hippier på 60-tallet. Pokhara er magisk.

Annapurnafjellene i nord bergtar oss, så vi legger ut på en 4 dagers vandring til Poon Hill. En grei friluftstur til 3200 moh, – der motivene åpenbarer seg heile tida. For denne vegen lever. Stiene og trappene er velbrukte. I årtusener har de vært ferdselsåre. Vi trasker sakte gjennom rhododendronskog, forbi rismarker, mellom te-sjapper, passerer hellige kyr og går videre til åser og rygger, mens de massive fjelltoppene stadig kommer nærmere.

Men vi er ikke alene. Her vandrer også sterke og rakrygga bærere som ganske uanfektet frakter alt som trengs til de vegløse landsbyene der framme. De er staute og rolige motiv. De smyger seg som målretta snegler med huset på ryggen.  Ved hjelp av et pannebånd tar de glatt 70 kg. De råeste tar 110 kg.

Vi har lett oppakning, fordi vi ligger på koselige lodger i landsbyene. Der serveres velkrydret mat og kald drikke, etter en solrik etappe. Der får vi lett kontakt, for dette er åpne fjellfolk som aldri har vært kolonialisert. De er stolte, smilende, vennlige og imøtekomne. Mange snakker litt engelsk. Og barna vil praktisere, mens de smiler til fotografen. På toppen av Poon Hill vender vi kamera-linsa mot snøfjellene som kneiser mot himmelen over hodene våre. De forandrer karakter i løpet av dagen, ettersom morgenlys, kveldslys eller månelys skinner på de hvitkledde gigantene på både 7000 og 8000 meter.

Vi rusler videre og treffer arbeidsomme bønder som arbeider mekanisk, rolig og effektivt på smale risterrasser. Mannen pløyer den svarte jorda ved hjelp av en okse. Kvinnene planter en og en stikling i den bløte gjørma. Damene representerer fruktbarhet og gir grøde. Barfotede og fargerike står sarikledde damer på rekke og rad, – lutrygget med baken i været og fingrene i vannet og gjørma. Det oser av samhandling, samhold og overlevelse. I 5 måneder skal risen stå i vannet som snart kommer i bøtter og spann fra himmelen. Monsunen setter inn i mai. Den slipper vi unna.

Omsider kommer vi tilbake til Pokhara, til det rolige hippielivet. Der treffer vi også aktive samfunnsaktører. Leger, lærere og ingeniører har sine historier om oppofrelse, opplæring og oppbygging. Sykehuset Tansen åpner sine dører. Det ble bygd av en nordmann for 60 år siden. Nå er det kåret til landets beste. Der behandles aids, tuberkulose og spedalskhet, men også underernæring, brudd og brannskader. Tannlege Roshan er norgesvenn og han gir oss fin innsikt i helsevesenet der, kontra Norge.

For mange er Påskemarsjen på første påskedag den største opplevelsen. Da samles titusener i gatene i Kathmandu, fra den unge og selvstendige kirka som nå teller 2 millioner. Nesten alle er under 40 år og har funnet fram til livslyst, tro, håp og større likeverd. De lyser av ungdommelig glede og varme. Du får strålende bilder av de som synger, danser, smiler og jubler langs gatene.  Noen bærer på store bannere som proklamerer oppstandelsen. Andre har malt seg i ansiktet med påskesymboler.

Det er de personlige møtene og kontaktene som setter dypest spor i oss. De gode opplevelsene blir på netthinna i mange år. Men det er kjekt å ha bilder på minnebrikken som kan hjelpe oss å erindre vår magiske safari.

 

 

 

 

 

Dag 1 - Torsdag 30. mars

Avreise fra Oslo / Gardermoen

Dag 2 - Fredag 31. mars

Ankommer Kathmandu på formiddagen. Besøker ECEC og Higher Ground.

 

Dag 3 - Lørdag 01. april

Tidlig på morgenen fly til Pokhara ved foten av Annapurna fjellene. Flyturen gir flott utsikt til snøfjellene i klarvær. Sightseeing i sjarmerende Pokhara. Oppsøker Bethesda

 

Dag 4 – Søndag 02. april

 •  Gruppe A drar på trekkingmuseum, grottebesøk og padler på Pewa Thal, innsjøen.

 

 •  Gruppe B: Tidlig på morgenen kjører jeepen oss i 3 timer. Ved Hille (1460 moh) starter vi å gå. Det bærer oppover på gode stier, på kjerrevei og sherpatrapper. Ta med liten sekk. Bagasjen tar bærerne seg av. Første trekkingdag er enkel og tar bare 3 timer. Da vandrer vi gjennom frodige landsbyer der de dyrker ris, poteter, korn og forskjellige grønnsaker. Her er mange hester og vill rhododendron. Så er vi framme i Ulleri (1960 moh) der vi vil overnatte. I denne landsbyen er vi tett innpå de majestetiske, snødekte Annapurnafjellene som er del av Himalayamassivet. Sover forhåpentligvis godt, - i en enkel lodge.

Dag 5 – Mandag 03. april

 • Gruppe A: Først er vi på skolebesøk, så drar vi på en enklere trekkingtur. Bilen kjører oss til Kande, og derfra går vi opp en koselig sti til Dhampus der vi overnatter på ca 2000 moh. Nå er vi hos gurunger, - ei egen folkegruppe i fjellene. Tidlig på morgenen har vi panoramautsikt til de mektige Annapurnafjellene. Sollyset treffer etter tur både Machhapuchere, Dhaulagiri, Annapurna 1, Hiunchuli og alle de andre i dette mektige massivet.

 

 • Gruppe B: Trekkingen fortsetter oppover gjennom naturskjønne omgivelser med spennende rhododendronskog, enorme løvtrær og forskjellige typer bambus. Fuglekvitter, små elver og enkle fossefall er musikk underveis. Etter ca. 6 timer på vandring, inkludert pauser og lunsj, kommer vi til Ghorepani (2860 moh). Herfra har vi panoramautsikt til Annapurnafjellene.

 

Dag 6 – Tirsdag 04. april

 • Gruppe A: Vi følger en åsrygg østover med nydelig skue i alle retninger. Vi går på enkle grusveger og fine stier. Der er levende landsbyer, med planting, kultivering, bygging og høsting. Men også små butikker, tesjapper og skoler. Etter noen timer er vi nede i dalen. Jeepen kjører oss tilbake til Pokhara.

 

 • Gruppe B: Tidlig morgen tar vi siste oppstigning til vårt mål som er Poon Hill på 3210 moh. Hvis været er klart får vi se soloppgangen over Himalayafjellene. Et uforglemmelig syn. Etter en god frokost går vi videre, noe oppover og noe nedover. Målet i dag er landsbyen Tadepani. Overnatter i en enkel lodge i Tadepani.

 

Dag 7 – Onsdag 05. april

 • Gruppe A: Studerer skoler, kultur og religioner gjennom praktiske besøk og samtaler med elever, lærere og

 

 • Gruppe B: Vi går videre fra Tadepani, og gjennom Ghandruk som også er kjent for sin fantastiske utsikt. Det bærer nedover til vi kommer til bilveien i Kimche. Jeepen kjører oss til Pokhara der vi tar inn på hotellet. Dusj og god mat
 • Ettermiddagen fri. Da kan du rusle rundt og besøke de mange eksotiske butikkene som tiltrekker seg hundretusener av turister, eller spasere på gresset langs den nydelige innsjøen. Overnatte i Pokhara.

 

Dag 8 – Torsdag 06. april

 • Gruppe A og B har felles program resten av turen.
 • Vi kjører til Andi Khola og besøker det prisbelønte prosjektet som kombinerer vannkraftverk og vanningsanlegg til landsbyene. Det har gitt utvikling til 200 000 mennesker
 • Kjører til Tansen Sykehus og får omvisning av ansatte. Sykehuset ble bygd av Odd Hoftun i 1960. Overnatter i Tansen.

 

Dag 9 – Fredag 07. april

 • På morgenen forteller en høybrahmin om tida da pionerene Ingeborg Skjervheim og Odd Hoftun etablerte arbeidet i Tansen. Nå er sykehuset kåret til landets beste.
 • Kjører til lavlandet og besøker Butwal Tecnical Institute (BTI). Du får høre skolens fantastiske historie og hvilke utfordringer de står overfor i dag.
 •  Vi prøver å få med en tur til Lumbini, Buddhas fødested. Tar så fly fra Bhairahawa Airport
 • Fra flyplassen i Kathmandu kjører vi til Bathedanda. Her blir vi tatt imot av den gjestfrie og blide Phul Maya. Vi tar inn på gjestehuset hennes og kan bruke kvelden til en liten vandretur i området rundt landsbyen hennes.
 • Overnatter i Bathedanda.

 

Dag 10 – Lørdag 08. april

 • Vi møter også korsstingsgruppa som lager de fine kortene som du kan kjøpe med hjem.
 • Mye er stengt på en lørdag, fordi det er fridagen. Men vi svinger innom Kathmandu University og hører kort om Ingeniørutdanninga som NTNU og HimalPartner har etablert.
 • Kanskje kan vi oppleve litt av en lokal gudstjeneste i ei enkel kirke i Dhulikel?
 • På veien inn til Kathmandu stopper vi i tempelområdet Pashuphatinat, et av hinduenes viktigste og helligste steder. Der har de offentlig kremering. En helt annerledes opplevelse.

 

Dag 11 – Søndag 09. april

 • For noen blir sikkert Påskemarsjen høydepunktet på turen. De kristne går i gatene, - synger, danser og proklamerer Jesu oppstandelse. En uforglemmelig opplevelse på morgenen.
 • Resten av dagen besøker vi noen av Nepals hinduistiske og buddhistiske attraksjoner, og går rundt i handelsstrøket Thamel. Handlegaten for turister der det yrer av lukter og lyder.
 • På ettermiddagen besøker vi guiden Buddhi sin skole og spiser middag der.

 

Dag 12 – Mandag 10. april

Denne siste dagen i Nepal velger du mellom:

 • a) Egen utforsking. Kanskje du vil se mer på handlegatene i Thamel, vandre rundt på oppdagelsestur etter gode fotomotiver eller sitte ned på en av de mange uterestaurantene.
 • b) Se Dagsenteret for psykisk utviklingshemmede. ABBS som ble etablert av Vorelands.
 • c) Møt Educational Horizons Nepal. De jobber med foreldreveiledning og kursing av landsbyledere i Dhading. Målet er at barna skal få støtte til å drive med lek, utprøving og utforsking. Det vanlige er at voksne slår og kjefter hjemme, i skoler og barneparker. Nye holdninger må jobbes mye med før de gir resultater.
 • Avreise Kathmandu.

 

Dag 13 – Tirsdag 11. april

 Ankomst Oslo.

 

For spørsmål, kontakt:

[email protected]

Oddny Aspenes, 98234511

Bjørn Ødegaard, 47016601

Reiseleder: Bjørn Ødegaard

 • Fly  fra Oslo til Kathmandu tur/retur
 • All transport, overnatting, trekking og inngangsbilletter etter program
 • Opphold i dobbeltrom
 • Hel pensjon, dvs. frokost, lunch og middag
 • Norsk reiseleder

 

 • Visum 30 US$. (Kjøpes på flyplassen i Kathmandu)
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Enkeltromstillegg kr 2200,-
 • Reiseforsikring (alle må ha)
 • Pricing Name
  Start
  End
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Dobbeltrom
  Start torsdag april 2, 2020
  End tirsdag april 14, 2020
  1 - 1 Pax
   

  <a id="wp-travel-send-enquiries" class="wp-travel-send-enquiries" data-effect="mfp-move-from-top" href="#wp-travel-enquiries"> <span class="wp-travel-booking-enquiry"> <span class="dashicons dashicons-editor-help"></span> <span> Trip Enquiry </span> </span> </a>

 • Pricing Name Enkeltrom
  Start torsdag april 2, 2020
  End tirsdag april 14, 2020
  1 - 1 Pax
   

  <a id="wp-travel-send-enquiries" class="wp-travel-send-enquiries" data-effect="mfp-move-from-top" href="#wp-travel-enquiries"> <span class="wp-travel-booking-enquiry"> <span class="dashicons dashicons-editor-help"></span> <span> Trip Enquiry </span> </span> </a>

No Details Found